Bio NL

NL ENG FR

 

Mijn muzikale reis begon met een trommeltje dat ik als 4-jarige kleuter van mijn ouders kreeg. Enkele jaren later, tijdens een kort avontuur aan de muziekschool, ontdekte ik dat muziektheorie en blokfluit spelen niet echt mijn favoriete bezigheden waren. Toen ik op mijn twaalfde “Walking On The Moon” van The Police op de radio hoorde, was dat voor mij de trigger om drums te leren spelen. Ik wist ook vrij snel dat muziek voor mij meer dan een hobby zou zijn. Sinds mijn veertiende oefen ik dan ook elke dag aan de drumset.

Van thuis uit moest ik eerst een ‘echt vak’ gaan leren: toegepaste communicatiewetenschappen. Deze studies heb ik afgerond, terwijl ik ondertussen met muziek bezig bleef. Na mijn studies bleef mijn motivatie om een muzikale carrière uit te bouwen alsmaar groeien en vervolgde ik mijn muzikale pad naar het Conservatorium in Rotterdam. Ik heb me nog nooit met zoveel plezier en overgave op een studie gestort als toen. Ik kreeg er de kans om in de big band te spelen, ik speelde er met docenten als Dick de Graaf en gastdocenten als Bobby Shew, Bob Brookmeyer en Joe Pass, en ik kreeg de kans om mee te doen aan een uitwisselingsproject met het Berklee College of Music. Ook nadat ik daar mijn opleiding afrondde, bleef de honger naar meer. Dankzij de Stichting voor Podiumkunsten in Nederland kon ik nog een paar maanden studeren bij Billy Hart in New York.

Na mijn studie heb ik met veel verschillende acts het podium mogen betreden. K’s Choice, Venus in Flames, Woodface, Sarah Bettens, Geert Hautekiet en Lalalover, om er maar een paar te noemen. Vooral dankzij K’s Choice kreeg ik de kans om zowat de hele wereld rond te reizen en gastoptredens te doen met o.a. Skin, The Indigo Girls, Hooverphonic, Sheryl Crow, Sarah McLaughlin,…

In de afgelopen jaren heb ik grote en minder grote podia afgewisseld, meegewerkt aan zowel grootse als kleinschalige producties en les gegeven aan de Rockacademie in Tilburg en Dé Kunsthumaniora in Antwerpen. Het belangrijkste voor mij is dat ik achter de beleving en de artistieke waarde van een project kan blijven staan. Die artistieke waarde kan ik perfect in verschillende stijlen terugvinden, maar het moet vooral voor mezelf pakkend zijn. Hier op mijn site vind je terug wat ik onder meer versta onder boeiende projecten.

Veel surfplezier en het spreekt voor zich… mocht je een nieuw, leuk en interessant project hebben, aarzel niet mij te contacteren.